DTS Lojistik, müşterilerinin talep ve ihtiyaçlarına göre AB standartlarında Komple ve Parsiyel (Grupaj) uluslararası karayolu nakliye hizmeti sunmaktadır.
DTS Lojistik, karayolu taşımacılık çözümlerinde, güçlü filosu ile ithalat ve ihracatta hizmet sunmaktadır. Avrupa’nın tamamı için tüm komple yüklemelerinizde hızlı, güvenilir, ekonomik servis sağlamaktadır.
Geniş hizmet ve acenta ağı sayesinde, tüm Avrupa´ya hızlı ve güvenilir ve ekonomik teslimatlar gerçekleştirilmektedir.
DTS Lojistik, karayolu taşımacılık çözümlerinde, güçlü filosu ile ithalat ve ihracatta hizmet sunmaktadır. Avrupa’nın tamamı için tüm komple yüklemelerinizde hızlı, güvenilir, ekonomik servis sağlamaktadır. Geniş hizmet ve acenta ağı sayesinde, tüm Avrupa´ya hızlı ve güvenilir ve ekonomik teslimatlar gerçekleştirilmektedir.
KARAYOLU TAŞIMA KANUNU
uluslararası karayolu taşımacılığı
Resmi Gazete
Tarihi: 19.07.2003
Sayısı: 25173 (Asıl)
KARAYOLU TAŞIMA KANUNU
Kanun No. 4925 Kabul Tarihi : 10.7.2003
MADDE 1. – Bu Kanunun amacı; karayolu taşımalarını ülke ekonomisinin gerektirdiği şekilde düzenlemek, taşımada düzeni ve güvenliği sağlamak, taşımacı, acente ve taşıma işleri komisyoncuları ile nakliyat ambarı ve kargo işletmeciliği ve benzeri hizmetlerin şartlarını belirlemek, taşıma işlerinde istihdam edilenlerin niteliklerini, haklarını ve sorumluluklarını saptamak, karayolu taşımalarının, diğer taşıma sistemleri ile birlikte ve birbirlerini tamamlayıcı olarak hizmet vermesini ve mevcut imkânların daha yararlı bir şekilde kullanılmasını sağlamaktır.
uluslararası karayolu taşımacılığı
MADDE 2. – Bu Kanun kamuya açık karayolunda motorlu taşıtlarla yapılan yolcu ve eşya taşımalarını, taşımacıları, taşıma acentelerini, taşıma işleri komisyoncularını, nakliyat ambarı ve kargo işletmecilerini, taşıma işlerinde çalışanlar ile taşımalarda yararlanılan her türlü taşıt, araç, gereç, yapıları ve benzerlerini kapsar. uluslararası karayolu taşımacılığı
Ancak, özel otomobillerle ve bunların römorklarıyla yapılan taşımalar, genel ve katma bütçeli dairelerle, il özel idareleri, belediyeler, üniversiteler ve kamu iktisadî teşebbüslerine ait otomobillerle yapılan taşımalar, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait motorlu taşıt ve bunların römorkları ile yapılan taşımalar, lastik tekerlekli traktörlerle çekilen römorklarla yapılan taşımalar bu Kanun hükümlerine tâbi değildir.
İl sınırları içerisindeki taşımalar ile yüz kilometreye kadar olan şehirlerarası taşımaların düzenlenmesi il ve ilçe trafik komisyonları ile işbirliği yapılmak suretiyle ilgili valiliklere, belediye sınırları içerisindeki şehiriçi taşımalar belediyelere bu Kanuna göre düzenlenecek yönetmelik esasları dahilinde bırakılabilir.
Uluslararası anlaşmalar ile savaş hali, sıkıyönetim, olağanüstü hal ve doğal afet durumlarında uygulanacak hükümler saklıdır.